Notícies

18/05/2016

Celebrem el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000

El dissabte 21 de maig celebrarem el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 amb diverses activitats vinculades a la difusió del projecte Life Pletera. Com veureu en el programa adjunt, al matí hem organitzat una jornada de portes obertes i dues visites guiades a l’àmbit d’actuació del projecte. Per altra banda, a la tarda presentarem, al Museu de la Mediterrània (18.30 h), un important estudi de modelització hidràulica de la inundabilitat per avinguda fluvial i ascens del nivell del mar en el sistema de drenatge litoral del marge esquerre del Baix Ter. Aquest treball s’ha promogut en col·laboració dels projectes Life+MEDACC i Life Pletera. L’acte comptarà amb l’assistència del director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles.
xarxa2000_f_petitLa Xarxa Natura 2000 és la iniciativa política europea més important de conservació de la natura. Té com a objectiu fer compatible la protecció de les espècies i els hàbitats naturals i seminaturals, amb l’activitat humana que s’hi desenvolupa.

Les maresmes de la Pletera s’hi troben incloses dins d’un espai més ampli del nostre municipi que abasta el massís del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter (6.358 ha). La incorporació d’aquest àmbit es va fer efectiva el 8 de febrer de 2005, a proposta de la Generalitat.

La Xarxa Natura 2000 proporciona als ciutadans europeus serveis vitals com l’emmagatzematge de carboni, el manteniment de la qualitat de l’aigua o la protecció davant inundacions i sequeres.

Malgrat la seva importància, és una figura de conservació molt desconeguda per la població en general. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i des del Life Pletera hem considerat oportú aprofitar la commemoració d’aquest Dia Europeu per fer difusió dels valors i les oportunitats que ofereix per al nostre municipi la Xarxa Natura 2000.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo