Notícies

30/01/2017

Celebrem el Dia Mundial de les Zones Humides 2017

Cartell Dia Mundial de les Zones Humides 2017 Life PleteraEl 2 de febrer se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides en commemoració de la signatura del Conveni Ramsar per a la protecció i ús racional dels aiguamolls, un tractat internacional que es va signar el 2 de febrer de 1971 a la ciutat de Ramsar (Iran).  Aquest acord té com a objectiu promoure la conservació i l’ús sostenible de les zones humides, i aturar-ne la seva regressió, tot reconeixent el seu valor ecològic, econòmic, cultural, científic i recreatiu.

El Conveni Ramsar  també divulga el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats. Amb aquest pretext, cada 2 de febrer s’organitzen activitats per tal de promoure el coneixement i estudi del patrimoni natural de les zones humides d’arreu del planeta.

Des del Life Pletera ens hi adherim i enguany col·laborem en l’organització de dues activitats aquest cap setmana que, tot i ser de temàtica ben diferent, tenen com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer els valors de les maresmes recuperades a la Pletera.

Art contemporani a càrrec del col·lectiu BUIT i Bòlit

Intervenció Jofre Oliveras
Intervenció de Jofre Oliveras a la caseta elèctrica nord de la Pletera. Foto: Vicenç Rovira (Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí)

El dissabte 4 de febrer, a les 11.30 h, el col·lectiu BUIT i Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona organitzen una nova intervenció artística a la caseta elèctrica de la Pletera (entrada nord). Serà la segona del cicle de 5 intervencions que han programat fins a l’abril de 2017, i en aquesta ocasió anirà a càrrec de Jofre Oliveras.

[+] Més informació sobre aquesta cicle d’intervencions artístiques aquí.

També es presentarà l’edició CaresB del col·lectiu BUIT, amb Pere Noguera, Pic Adrian i Jofre Oliveras, una edició numerada de 64 exemplars, que anirà dins d’una caixa-ou inspirada en Brancusi. L’acte es tancarà amb la lectura de poemes de Pic Adrian, a càrrec d’Inès Gumà i Rosa Pou.

Visita familiar gratuïta a càrrec del Mueu de la Mediterrània

El diumenge 5 de febrer, a les 11 h, el Museu de la Mediterrània ens proposa una visita guiada gratuïta per viure una aventura a la Pletera amb els petits de casa i descobrir, plegats, un espai ple de vida (ocells, plantes, peixos) que es troba en plena recuperació mediambiental. L’activitat s’inclou dins el cicle «El petit museu» d’activitats per realitzar en família. És gratuïta, però hi ha places limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia mitjançant el telèfon 972 75 51 80 o al correu info@museudelamediterrania.cat . Punt de trobada: entrada nord de la Pletera.

MJM- 170129-8560

Imatge de la maresma recuperada, després de la garbinada. Foto: Montserrat Janoher (Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí)Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo