Notícies

01/07/2019

Coneix el Life Pletera a través del seu Layman’s report, l’informe divulgatiu de final de projecte

LaymanLifePletera_icoSi voleu conèixer de manera resumida i didàctica en què ha consistit el Life Pletera, us recomanem la lectura del Layman’s report, l’informe divulgatiu de final de projecte. Hi trobareu un resum amb les principals dades i els resultats de la intervenció pluridisciplinar que s’ha portat a terme.

La publicació ofereix una visió general de com s’ha desenvolupat el Life Pletera i ho fa d’una manera didàctica, amb un llenguatge accessible per al gran públic, sense renunciar, tampoc, al rigor científic de la intervenció. Llegir el Layman sobre el Life Pletera és una bona manera de conèixer els objectius i resultats d’aquest pioner projecte que ha permès desurbanitzar i restaurar els antics aiguamolls de la Pletera.

Trobareu aquest document en català, anglès i castellà.

Així mateix, a l’apartat d’informes, podreu trobar d’altres documents d’interès per aprofundir en el coneixement del Life Pletera.

El projecte Life Pletera ha volgut convertir-se en un exemple per a la societat, el cas pràctic d’una nova manera d’entendre la gestió del territori, no fonamentada en l’ocupació i expansió, sinó en la contenció i preservació del paisatge. Ha demostrat que en una zona amb tanta pressió urbanística encara és possible la restauració i plena renaturalització de zones alterades.

El projecte també ha destinat molts recursos a tasques de sensibilització  divulgació, per tal de millorar la percepció social de les zones humides, uns ecosistemes molt fràgils i vulnerables, que es troben en regressió al litoral mediterrani.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo