Notícies

15/03/2019

Convoquen un premi per a treballs de recerca en memòria del geòleg Jordi Montaner, col·laborador del Life Pletera

muntaner-visita-jornades-hidrologia

Jordi Montaner, fent de guia a la Pletera, durant una visita amb hidròlegs, el 17 de novembre de 2015.

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter ha convocat un premi per a treballs de recerca de Batxillerat en memòria del geòleg Jordi Montaner Roviras (1964-2018), malauradament traspassat l’octubre passat.

Montaner era un dels grans experts en l’aqüífer del Baix Ter i va ser un estret col·laborador del Life Pletera. Entre d’altres aportacions, va ser coautor de l’estudi hidrològic que avalua la incidència de la restauració de la Pletera en la capacitat de desguàs del sistema litoral de la plana. Aquest estudi va ser fruit d’una col·laboració amb el Life+MEDACC i va sevir per determinar que el Life Pletera millorarà el drenatge de les aigües superficials i augmentarà la capacitat d’absorció de les marines.

Montaner també era tècnic de la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter. El premi vol contribuir a mantenir viu el seu llegat i la seva inquietud, que transcendia l’àmbit estrictament professional. També vol incentivar i potenciar l’esperit de recerca i la creativitat científica en alumnes de batxillerat en els àmbits de l’aigua, la geologia, el medi ambient i el desenvolupament territorial al Baix Ter.

– Bases del I Premi de treball de recerca “Jordi Montaner Roviras”Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo