Notícies

27/04/2015

Dos investigadors brasilers experts en gestió turística d’espais protegits visiten la Pletera

20150422_110416El dimecres 22 d’abril van visitar la Pletera els professors–investigadors Sidnei Raimundo i Ana Paula Fracalanza, del Grup de Recerca en Territori, Polítiques Públiques i Conflictes en la Conservació Patrimonial i el Grup de Recerca en Polítiques Públiques i Gestió Participativa de la Universitat de Sao Paulo (Brasil). Sidnei Raimundo és geògraf i té una llarga trajectòria en camps com impactes socials i ambientals del turisme i gestió de l’ús públic de les àrees naturals protegides. Ana Paula Fracalanza és economista i sociòloga, i la seva expertesa i activitat investigadora està relacionada amb conflictes ambientals i socials derivats de la gestió i governança hídrica. Els dos investigadors van poder conèixer sobre el terreny un exemple de recuperació d’ecosistemes relacionats amb aiguamolls litorals, en un entorn amb una forta pressió urbanística.

Estaven convidats pel Grup de Recerca de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació Geogràfica del Departament de Geografia de la Universitat de Girona, en el marc del projecte “Water governance in tourist areas. Cases of study: mature destination (Costa Brava, Spain) VS non-consolidated destination (Litoral Norte de São Paulo, Brazil)”. Els professors brasilers fan una estada de deu dies a la Costa Brava i visiten diferents projectes i agents territorials relacionats amb els usos i consum de l’aigua, i el turisme.

20150422_113111Els dos investigadors estan especialitzats en la gestió turística en espais protegits i en la gestió hídrica. A la Pletera van poder visitar un espai on s’hi ha produït un canvi de model territorial: de la urbanització difusa per aprofitaments principalment turístics, a la desurbanització, restauració i conseqüent protecció i conservació de l’espai.

Tant el director científic del projecte Life Pletera, Xavier Quintana, com la directora executiva, Àgata Colomer, els van explicar sobre el terreny els antecedents històrics, les característiques ambientals de l’espai, així com els objectius i estat d’execució del projecte, que està finaçat per programa Life Nature de la Comissió Europea.

 

20150422_114514

20150422_112615Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo