Notícies

23/09/2016

Editem un exhaustiu monogràfic sobre casos d’èxit i de fracàs en restauració dunar a la Mediterrània

(23.09.16) Ja ens han arribat els primers exemplars impresos del monogràfic que hem editat des del Life Pletera sobre restauració dunar, la primera de les dues publicacions especialitzades que tenim programat publicar en el marc del projecte. Correspon al vuitè volum de la col·lecció «Recerca i Territori», que editen el Museu de la Mediterrània i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la UdG, des del 2009. En aquesta ocasió s’ha comptat amb el suport econòmic del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundació Biodiversitat.

Ens fa molta il·lusió haver pogut fer realitat i fullejar aquesta publicació, que es va acabar d’imprimir el juliol i ben aviat estarà disponible per a tots vosaltres. Caldrà esperar, però, unes setmanes, ja que es presentarà i es començarà a distribuir el 22 i 23 d’octubre, coincidint amb la celebració de les IV Jornades Recerca i Territori, que organitza la càtedra, cada dos anys, al Museu de la Mediterrània, i que aquest es dedicaran monogràficament a la restauració dunar. A partir de llavors, la podreu aconseguir impresa o bé us la podreu descarregar lliurement en format pdf. Estarà disponibles en català, castellà i anglès.

En aquest nou volum de la col·lecció «Recerca i Territori» s’hi recullen un seguit de casos d’estudi de restauració dunar portats a terme en diferents indrets de la costa atlàntica i mediterrània, i en diversos països (Espanya, Portugal, Itàlia i França). Es volen mostrar exemples de restauració dunar i explicar com s’han abordat èxits i fracassos.

L’objectiu d’aquest volum no és escriure una monografia sobre sistemes dunars, ni tampoc és un manual de mètodes de restauració, ja que hi ha publicacions importants que compleixen aquestes funcions. En aquest cas, com en el de les monografies anteriors de la col·lecció «Recerca i Territori», el propòsit és donar elements que serveixin d’exemples, que permetin reflexionar sobre tot el que cal tenir en compte per dur a terme una restauració dunar amb èxit i que ajudin els gestors dels espais naturals en la presa de decisions i en el desenvolupament de bones pràctiques de restauració dunar.

160920_102637_img_20160920_102638
Àgata Colomer, coordinadora executiva; i Xavier Quintana, director científic del Life Pletera, amb dos dels primers exemplars de la publicació.


Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo