Notícies

14/12/2018

El Bòlit, de Girona, exposa una mostra de les intervencions artístiques del Life Pletera

JoanVinyes_STAvui, a les 19 h, tindrà lloc al Bòlit_LaRambla, sala Fidel Aguilar, de Girona, la inauguració de l’exposició «Lloc, memòria i salicòrnies» que aplega una mostra de les intervencions artístiques desenvolupades durant el desenvolupament del Life Pletera. En aquest cicle, comissariat pel crític i professor d’art Martí Peran, hi han participat els artistes Jordi Morell, Esteve Subirah, Joan Vinyes, Ivó Vinuesa i Isadora Willson. Els seus treballs s’han materialitzat en diferents suports, espais i intervencions, dues d’elles, in situ, al mateix espai recuperat.

El propòsit d’aquestes intervencions contempla múltiples objectius: imbricar l’acció cultural en l’interior d’un projecte de caire científic, contribuir a rumiar la noció de paisatge de manera complexa, afavorir una aproximació a les memòries del lloc, problematitzar la pròpia idea de regeneració i contribuir a la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

ESubirah_Forma26PletraEl Life Pletera ha incorporat l’art contemporani com un instrument de reflexió i sensibilització. D’aquesta manera s’ha volgut anar un pas més enllà del que tradicionalment aporten els registres convencionals en fotografia i vídeo, que tenen un caràcter bàsicament documental. L’art ofereix un nivell de profunditat que no tenen altres disciplines i ens ha permès posar l’accent en aspectes intangibles del projecte. Aquesta experiència ha servit, també, per fomentar el diàleg entre art, gestió del territori i ciència.

Cicle d’intervencions a la caseta
Paral·lelament a aquest cicle, el col·lectiu local BUIT i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, van col·laborar amb el Life Pletera promovent dos cicles d’intervencions artístiques a la caseta de serveis elèctrics del sector nord.

art_pletera_1_05Als artistes convidats se’ls demanava que busquessin una connexió amb el lloc i que la seva aportació fos des de la Pletera i no tant per a la Pletera. De mica en mica, la caseta es va convertir l’espai en una mena d’obrador on natura, art, espai públic i públics es relacionaven de manera fluida.
·    Artistes del 1r cicle (19.11.16-31.08.17): Mar Serinyà, Jofre Oliveras, Pep Aymerich & Jordi Esteban, INDI, Nico Feragnoli
·    Artistes del 2n cicle (30.09.17-31.08.18): Bàrbara Cardella, n’UNDO, Job Ramos, Lúa Coderch i Pere Noguera

L’exposició al Bòlit mostra un resum de totes les intervecions. Es podrà veure al 13 de gener de 2019 al Bòlit_LaRambla, sala Fidel Aguilar, Girona, i és una adaptació de la que es va poder veure al Museu de la Mediterrània del 19 de maig al 27 de juny de 2018.

 

Logo BUITlogo Bolit

Etiquetes:


Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo