Notícies

18/10/2018

El diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, visita la Pletera

visitadipupleter_05El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, ha visitat aquest matí la Pletera per conèixer de primera mà com es desenvolupen els darrers treballs del Life Pletera. Costabella ha estat acompanyat per la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Bartomeus; pel president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, i pel regidor del grup municipal de la CUP, Carles Ventura. Les explicacions tècniques han anat a càrrec del director científic del Life Pletera, Xavier Quintana.

visitadipupleter_07La Diputació de Girona és un dels socis del Life Pletera, un projecte pressupostat en 2.528.148 euros, que ha promogut l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i ha estat finançat en un 75 % (1.896.111) pel programa Life de la Unió Europea.

La visita de Costabella ha coincidit casualment amb una de les jornades periòdiques de seguiment de fartet que realitza la Universitat de Girona (UdG). El diputat s’ha mostrat molt interessat en el cicle de vida d’aquest fràgil peix endèmic de la Mediterrània, que es troba en perill d’extinció, i en la repercussió positiva que està tenint el Life Pletera per a la seva recuperació al Baix Ter, d’on pràcticament havia desaparegut. El Diputat també ha pogut veure com evolucionen les obres de la xarxa d’itineraris que permetrà visitar de manera ordenada l’àmbit recuperat.

  visitadipupleter_04visitadipupleter_01Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo