Notícies

08/05/2017

El Life Pletera, finalista al Premi Medi Ambient Cilma 2017

cilmaEns sentim molt contents de poder-vos comunicar que el projecte Life Pletera és un dels quatre que estan nominats al Premi Medi Ambient Cilma 2017. Aquest guardó està promogut pel Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (Cilma) i té com a objectiu reconèixer actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat desenvolupades a les comarques gironines durant el 2016 en les categories d’energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va valorar de cada actuació els següents criteris: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat, l’originalitat i innovació i el cost de l’actuació.

Els ajuntaments nominats han estat guardonats amb l’elaboració d’un vídeo de cada actuació i les despeses pagades d’una visita tècnica a la ciutat de Freiburg a Alemanya, referent europeu en la gestió ambiental, on podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals d’aquesta ciutat en temes d’energia, residus i mobilitat, entre altres.

Votació popular el mes de juny

Els vídeos de les actuacions nominades es penjaran a les xarxes socials durant el mes de juny i l’actuació que rebi més vots, tenint en compte l’interès que la iniciativa desperti, serà la que rebi el Premi Medi Ambient CILMA 2017.

Els altres projectes que estan nominats en l’edició d’enguany dels premis Cilma són la construcció de dues xarxes de calor amb biomassa, una a Arbúcies i l’altre a Navata, l’optimització dels residus de la fracció vegetal i dels voluminosos de fusta a Navata i la promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua a Bescanó amb un article específic sobre l’estalvi d’aigua a les instal·lacions de rentat de vehicles. Moltes felicitats a tots els nominats. Més enllà del resultat final, des del Life Pletera ja ens sentim molt honorats i satisfets per la nominació.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo