Notícies

28/02/2018

El Life Pletera, referenciat a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic 2017

MJM.170924-2001

Flamencs a la Pletera. Fotografia: Montserrat Janoher. Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí.

El projecte Life Pletera surt referenciat en un article de l’opuscle editat pel Comitè Europeu de les Regions amb motiu de la celebració el mes de novembre de la COP 23, la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic 2017, que es va fer a Bonn. En aquesta publicació s’hi destaquen exemples de bones pràctiques en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, que s’estan desenvolupant a Europa des dels governs locals i no estatals.

En el mateix article també es parla d’un altre projecte de referència, el Life Medacc, amb el qual mantenim una estreta col·laboració. En el marc d’aquesta col·laboració, s’ha pogut portar a terme un important estudi de modelització hidràulica de la inundabilitat per avinguda fluvial i ascens del nivell del mar en el sistema de drenatge litoral del marge esquerre del Baix Ter.

El Life Medacc, coordinat per l’Oficina Catalana Contra el Canvi Climàtic, té com a objectiu de provar solucions innovadores orientades a adaptar els nostres sistemes agroforestals i urbans als impactes del canvi climàtic en l’àmbit mediterrani. El projecte es concreta en les conques de la Muga, el Ter i el Segre, amb la voluntat que els resultats siguin útils en el disseny d’experiències similars arreu de l’àmbit mediterrani.

> Descarregar opuscle “Cities and regions for climate: showcasing local and regional sustainable initiatives”

> Descarregar article

 Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo