Notícies

03/02/2017

El Ministeri de Medi Ambient francès s’interessa pel Life Pletera

franc_LP_017Els responsables tècnics i polítics del projecte Life Pletera han rebut aquest matí una delegació de tres alts càrrecs del Ministeri de Medi Ambient, de l’Energia i del Mar del govern francès. La trobada ha tingut lloc en el marc d’una visita tècnica que aquesta delegació està realitzant a Catalunya per conèixer diferents experiències de bones pràctiques relacionades amb la gestió del paisatge, especialment en compliment de les directrius del Conveni Europeu del Paisatge. Aquest acord es va signar a Florència el 20 de octubre de 2000 i va entrar en vigor l’1 de març de 2004. Té com a objectiu promoure la protecció, la gestió i l’ordenació dels paisatges europeus i organitzar la cooperació europea en aquest àmbit. És el primer tractat internacional dedicat exclusivament a aquesta temàtica. França reconeix Catalunya com a model de conservació de paratges naturals i segons han explicat els mateixos alt càrrecs, estan buscant experiències que permetin millorar les polítiques del govern francès relacionades amb el paisatge.

En el cas de la Pletera, la delegació ha volgut conèixer in situ com s’ha gestat la iniciativa i com s’està desenvolupant el projecte de desurbanització i restauració ambiental dels ecosistemes litorals. Han estat rebuts a les 9.30 h per la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Bartomeus;  el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy; i el director científic i la directora executiva del Life Pletera, Xavier Quintana i Àgata Colomer, respectivament. Després de realitzar una explicació genèrica sobre el context històric, administratiu i tècnic del Life Pletera, s’ha realitzat una visita a peu pels diferents àmbits recuperats.

franc_LP_018 franc_LP_019

Abans de visitar la Pletera, els tres alts càrrecs es van reunir dimecres amb els responsables de l’Observatori del Paisatge, a Olot; i dijous van desplaçar-se fins al Priorat per conèixer el projecte de desenvolupament agrícola i turística de la comarca. Després de la Pletera, els tres alts càrrecs han visitat el paratge de Tudela-Culip, al Cap de Creus, per conèixer el projecte de restauració i demolició de les 430 edificacions que integraven l’antiga ciutat de vacances del Club Med.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo