Notícies

26/02/2016

El Pla de Comunicació del Life Pletera obté el premi Carles Rahola a la millor iniciativa de comunicació institucional

premi_rahola_2

Àgata Colomer, directora executiva del projecte Life Pletera; Jordi Cordon, alcalde de Torroella de Montgrí i Jordi Gamero, cap de Comunicació de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, moments després de recollir el premi.

El Pla de Comunicació del Life Pletera va obtenir ahir a la nit el Premi Carles Rahola de Comunicació Local en l’apartat de Millor Iniciativa de Comunicació Institucional (ex aqueo amb el projecte #TreballemxPalafrugell, de l’Ajuntament de Palafrugell). Estem molt contents i il·lusionats amb aquest guardó. És un reconeixement que ens anima a continuar treballant amb més exigència, si cal, en tot allò que fa referència a la difusió dels valors i les oportunitats que ofereix el projecte de desurbanització i restauració ambiental de les maresmes de la Pletera.

Des del Life Pletera donem molta importància a les tasques de sensibilització i divulgació. Això està relacionat amb un dels principals objectius del projecte, que és el de demostrar que en una zona amb tanta pressió urbanística encara és possible la restauració de zones alterades i la recuperació de la seva plena funcionalitat ecològica. També volem contribuir a millorar la percepció social que tenen les zones humides i a difondre les oportunitats que ofereixen des d’un punt de vista de dinamització turística i econòmica.

Per donar compliment a aquest plantejament estratègic, hem donat molta rellevància a la gestió comunicativa del projecte. Per això vam elaborar un exhaustiu Pla de Comunicació, en el qual es recullen els objectius, estratègies, instruments, recursos, destinataris i accions a desenvolupar durant el període de vigència del Life Pletera.

Un important nombre de les accions planificades ja s’han implementat i d’altres s’estan desenvolupant o bé estan programades per al tram final del projecte. El pla té en compte un gran nombre d’accions i productes: jornades, publicacions, web, xarxes socials, fulletons, les presentacions públiques, visites guiades, senyalètica, cartelleria, atenció a mitjans, articles especialitzats, audiovisual, seguiment fotogràfic, projecte d’art contemporani, accions de sensibilització, projecte educatiu, entre d’altres. El pla será vigent fins l’estiu de 2018 i preveu, amb posterioritat, un document de seguiment post-life.

Un moment de l'acte de lliurament del premi.

Un moment de l’acte de lliurament del premi, que es va celebrar a l’Auditori de Girona.

Hem volgut que la gestió i l’acció de comunicació acompanyi el projecte des del primer dia i s’incorpori com un element estratègic en el seu desplegament. Estem convençuts que una correcta política comunicativa contribuirà, no només, a visualitzar les actuacions del projecte, sinó també a millorar-ne la percepció col·lectiva.

Per tot plegat, rebre aquest premi que concedeixen la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona és un honor i un estímul per continuar desplegant aquesta tasca.

L'acte es va celebrar a l'Auditori de GironaSegueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo