Notícies

04/04/2017

Enllestim la restauració de la darrera parcel·la de l’antiga urbanització

desurb_nord_h_01El Life Pletera haurà enllestit, abans de Setmana Santa, la restauració ambiental de la darrera parcel·la, situada al sector nord de l’antiga urbanització. En aquesta parcel·la s’hi dipositaven els materials que s’havien extret els mesos anteriors durant les obres de desurbanització de la resta de l’espai. S’hi acumulaven per al tractament previ al seu destí final. Del material apilat, una part molt important, 2.245 m3, s’ha pogut reutilitzar per a l’arranjament de camins municipals, mentre que la resta s’ha transportat a una planta de reciclatge, ja que per la seva tipologia no es podia reutilizar. La parcel·la s’ha excavat a la mateixa cota que la resta de la maresma i la part que toca al carrer Romaní, s’ha excavat en forma de terrassa per tal que hi hagi una gradació de la pendent al carrer.

 

desurb_nord_01 desurb_nord_02

Passat Setmana Santa es faran diverses actuacions de millora del drenatge de l’aigua cap a Fra Ramon, juntament amb algunes plantacions de tamariu. Un cop finalitzat tot això, la fase de creació de llacunes costaneres, la més important del conjunt del projecte, amb una inversió de 1.360.000 euros,  ja estarà gairebé finalitzada, en un 95%.

En aquests moment, doncs, per bé que la natura encara ha de fer el seu curs, ja es pot observar l’aspecte global que té el recuperat sistema de llacunes tal com s’havien concebut inicialment en el projecte Life Pletera. D’aquí a un temps, quan la vegetació hagi ocupat els nous espais, el conjunt quedarà totalment integrat a l’entorn, i recuperarà l’aspecte que havia tingut abans dels 80, quan les maresmes de la Pletera es van urbanitzar parcialment.

lp_llacunes_0417_01

Un cop enllestida la fase de creació de llacunes, restarà pendent el trasllat de la línia elèctrica i la creació de la xarxa d’itineraris. Aquests projectes ja es troben  en procés de tramitació administrativa. S’espera tenir tots els permisos passat l’estiu, per poder encarar el tram final d’execució del projecte Life Pletera a partir de setembre d’enguany.

desurb_nord_03 desurb_nord_04Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo