Notícies

07/07/2015

Es reordena l’accés a peu cap a la platja per no interferir en la prova pilot del Life Pletera

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha prohibit el pas de vianants cap a la platja de la Pletera pels tres vials centrals de la urbanització. La restricció s’aplicarà durant la temporada de bany, amb l’objectiu de no interferir en els resultats de la prova pilot feta aquesta primavera per avaluar les actuacions del projecte Life Pletera, de desurbanització i restauració dels sistemes litorals d’aquest sector. Les restriccions no afecten el trànsit rodat, ja que es manté obert el tram de carrer asfaltat que connecta el sector nord de la Pletera amb l’espai central.

L’Ajuntament, promotor del Life Pletera, demana la màxima col·laboració als banyistes i visitants de la zona, ja que l’espai on s’ha intervingut és molt sensible mediambientalment. L’objectiu de la prova pilot és el d’avaluar com es renaturalitza el terreny per si sol, de manera cal evitar trepitjar el fràgil subsòl de la maresma.

Els accessos a la platja s’han restringit, bàsicament, als extrems de la urbanització. Es prega a tots els usuaris de l’espai que tinguin en compte les següents indicacions:

– Accedir a la platja a través de les passarel·les i els vials delimitats per tal de no afectar la zona de maresmes i el fràgil cordó de dunes litorals, una part del qual es troba abalisat (veure plànol).

– No creuar la urbanització pels vials perpendiculars tancats al pas de vianants, ja que són zones naturals altament sensibles a la freqüentació humana.

– Tenir en compte la restricció d’accés no té només una finalitat mediambiental, sinó que també pretén vetllar per la seguretat dels vianants. En la zona prohibida al pas es desenvolupen unes obres que poden representar un risc per a la integritat física de les persones que infringeixin la norma.

– Ser conscients que els sistemes litorals de la Pletera conformen un ecosistema altament sensible, de gran valor natural, inclòs a la Xarxa Natura 2000 i al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que cal preservar entre tots.

acces_platja_pletera_estiu15Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo