Notícies

16/05/2017

Jornada «(Des)fer el territori. Pràctiques cultural i regeneració del paisatge»

L’Observatori del Paisatge està seguint molt de prop l’evolució del projecte Life Pletera. La iniciativa de desurbanització, restauració i restitució dels valors naturals i paisatgístics de l’antiga maresma ha estat molt ben valorada per aquest ens d’assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge.

L’Observatori del Paisatge també segueix amb molta atenció el desenvolupament del projecte d’art contemporani que s’està desenvolupant en el marc del Life Pletera. Aquesta experiència permet afavorir la memòria del lloc i la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

LP_dron_3Repensar el territori i recuperar espais
Després de dècades en les quals l’ocupació del territori era sinònim de riquesa econòmica, en els darrers anys s’ha donat un canvi cultural que aposta per la defensa del paisatge. Així, el paisatge és vist com un bé comú que cal protegir, gestionar i ordenar per millorar la qualitat de vida de la població, però també perquè un paisatge ben cuidat pot afavorir el creixement econòmic local. Per intentar fer front al llegat del boom immobiliari s’ha fet evident la necessitat de repensar el territori i buscar sistemes per recuperar aquests espais. En els processos de restauració i desurbanització, el món de l’art i la ciutadania hi tenen molt a dir.

Fruit d’aquest interès i de la col·laboració amb Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí acollirà el 17 de juny la jornada «(Des)fer el territori. Pràctiques cultural i regeneració del paisatge». Hi participaran ponents de primer nivell que ens parlaran de desurbanització, paisatge i art. Les xerrades seran al matí i a la tarda es farà una visita a la Pletera, on es presentaran «in situ» dos dels projectes artístics i es farà una intervenció a la caseta elèctrica. La jornada és gratuïta, oberta al públic general i no requereix d’inscripció prèvia.

Descarrega el programa de la jornada [+]

Etiquetes:


Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo