Notícies

31/05/2016

La Pletera dóna el tret de sortida a les XXI Jornades Gastronòmiques de la Clova

clova16_LP_1 La gastronomia local ha “ocupat” aquest matí la Pletera, que s’ha convertit en l’escenari d’excepció de la presentació de les XXI Jornades Gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova», que es desenvoluparan a Torroella de Montgrí i l’Estartit fins el 30 de juny. Amb aquest senzill acte, els promotors i participants en la iniciativa han volgut reconèixer la tasca de recuperació de les antigues maresmes que s’està portant a terme en el marc del projecte Life Pletera. Fa dos anys van fer el mateix acte inaugural al passeig d’El Molinet, de l’Estartit, poc després de la seva reobertura al públic. En aquella ocasió també van voler posar en valor la importància que tenia per al municipi, per al sector turístic i per a la dinamització econòmica local haver pogut recuperar aquell emblemàtic espai.

 

clova16_LP_2Avui, la Pletera ha compartit protagonisme amb l’àmplia i variada selecció de tastets que han ofert els 13 restaurants participants aquest any. La creativitat en la combinació dels productes i l’elaboració de les diferents propostes ha estat una mostra de l’elevat grau de compromís dels restauradors amb una proposta gastronòmica plenament consolidada a la Costa Brava, que organitza l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’EMD de l’Estartit. Els restaurants que hi participen aquest any són: Participen un total de 13 restaurants: Hotel-Restaurant Picasso (Torroella de Montgrí) i restaurants Alba, Can Dalfó, Gastrobar Can Sánchez, Club Nàutic Estartit, Fèlix, La Gaviota, la Palmera, La Sal, Les Salines, Les Corones, Nereida i Medes II (l’Estartit).

clova16_LP_1Els restaurants ofereixen plats concebuts expressament per a l’ocasió, que tenen la clova com a element central. Es poden degustar des de les propostes més tradicionals a les més innovadores, combinant la creativitat amb els productes frescs de la nostra costa.

Els menús tenen un primer plat basat en una selecció d’espècies de clova: escopinyes, cloïsses, cargols de mar, musclos, navalles, gambes, etc… i un segon amb el peix local com a protagonista.

Les jornades permeten degustar productes de mar de primera qualitat, en un marc ideal per a fer una escapada gastronòmica.  Tots els menús estaran maridats amb vins del Celler Castell de Peralada D.O. Empordà. Els preus oscil·laran entre els 35€ i els 43.50€.

En l’acte d’avui hi han intervingut el regidor de Turisme, Francesc Puig, el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau i el president de l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes, Josep Maria Pla. Tots tres han volgut destacar l’esforç que hi ha al darrere de cada plat i de l’oferta en conjunt, i felicitat els participants per la qualitat dels menús. Han ressaltat, també, que l’elevada participació i la contribució que aquesta iniciativa fa a la dinamització econòmica local.

clova16_LP_2 clova16_LP_3

Com a actes paral·lels cal recordar que enguany s’han organitzat dos:
Diumenge 29/05 – Esmorzar de pescador (sonsos, pa amb tomata i vi), inclòs dins el programa de Apropa’t al Parc, a les 11 h a la Plaça del Port de l’Estartit.
Dissabte 11/06 – Degustació i Concurs de musclos, a les 12 h a la Plaça de la Llevantina de l’Estartit.
Per més informació contactar amb L’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes
info@enestartit.com
Tel: 972 750 699Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo