Notícies

26/05/2017

L’agrupament Escolta i Guia Montgrí plantarà aquest diumenge un centenar de tamarius a la Pletera

MJM- 170129-8490
Les noves maresmes de la Pletera ja comencen a acollir les primeres aus. Fotografia: Montse Janoher (Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí)

El proper diumenge 28 de maig, l’AEIG Montgrí (Agrupament Escolta i Guia Montgrí) farà una activitat de replantació a la zona de la Pletera. El grup de Ràngers i Noies Guia de l’AEIG, format per una vintena de joves d’entre 11 i 14 anys, han estat fent diferents activitats per recaptar diners en els darrers mesos per tal de poder comprar planter i poder dur a terme l’acció de replantació. L’agrupament va manifestar el seu interès a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per poder desenvolupar una acció de tipus ambiental dins el terme municipal i des de l’àrea de Medi Ambient, juntament amb els tècnics del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, es va veure com una oportunitat de col·laboració de l’entitat amb la replantació d’una part de la Pletera que ha estat excavada.

AEIG MontgríL’acció consistirà en la plantació de prop d’un centenar de plançons de tamariu al llarg del perímetre de la primera parcel·la, en concret a la franja que limita amb els carrers asfaltats. Es plantarà un tamariu cada 2,5 metres aproximadament. El tamariu és un arbre molt típic de les zona interiors de maresma, ja que és dels pocs que tolera alts nivells de salinitat en el sòl; de la mateixa manera, és un arbre que quan creix és molt frondós i, per tant, idoni en la formació de tanques i pantalles vegetals. Les accions de plantació de tamariu, han d’anar acompanyades d’un reg intens, especialment per aquestes dates on el clima tendeix a ser cada vegada més sec per la proximitat del període canicular.

Es preveu que la jornada comenci a les 10 h, amb una petita explicació de Xavier Quintana, director Científic del Projecte Life Pletera, sobre com dur a terme els treballs de replantació, i un cop conegudes les instruccions els joves desenvoluparan l’activitat a l’espai, amb la companyia de familiars i amics. Pel desenvolupament de la jornada, els joves també comptaran amb la col·laboració dels personal del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

LP_visita_01

En el marc del projecte Life Pletera, la replantació es percep com una acció idònia per tal de poder començar a consolidar la primera parcel·la (banda nord) que ha estat recentment excavada. Ajudarà a crear una pantalla que impedeixi la intrusió de persones, animals domèstics i vehicles dins de la maresma, potenciant la protecció de l’espai i la seva revegetació natural.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo