Notícies

11/06/2015

Life Pletera i l’Observatori del Paisatge de Catalunya exploren vies de col·laboració

La coordinadora del projecte Life Pletera, Àgata Colomer, es va reunir ahir al matí amb Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya , i amb tècnics d’aquest ens, per explicar-los de primera mà quins són els objectius del projecte i en quin punt es troben les actuacions programades. Durant la trobada, en la qual també hi va participar Jordi Gamero, responsable de Comunicació del projecte, també es van explorar les possibles fórmules de col·laboració que es poden establir per reforçar alguns dels objectius del Life Pletera, especialment els relacionats amb els apartats de difusió, sensibilització i recerca.

observatori_02

Martí Bosch, Àgata Colomer, Jordi Grau, Laura Puigbert i Joan Nogué, durant la sessió de treball.

L’Observatori del Paisatge de Catalunya és un ens d’assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge. La seva creació, l’any 2004, respon a la necessitat d’estudiar el paisatge, elaborar propostes i impulsar mesures de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya, en el marc d’un desenvolupament sostenible. Actualment és un punt de referència per a la investigació científica i tècnica en matèria de paisatge Cal destacar, també, que ha estat un dels centre pioners a Europa en aquesta matèria.

Per al Life Pletera és molt important poder establir-hi lligams i sinèrgies, perquè les característiques del projecte encaixen de ple amb l’objecte central de l’activitat de l’observatori. En el cas de la Pletera, ens trobem amb un projecte molt novador i poc freqüent de trobar, en què un entorn urbà es transformarà en un espai natural. Això implica canvis en la manera com s’han relacionat i com es relacionaran les persones amb aquest espai. A tot això cal afegir la millora ambiental i les oportunitats que es generaran al territori relacionades amb el turisme de natura.

observatori_01La trobada es va celebrar a la seu de l’entitat, a Olot, i també va comptar amb la participació de Martí Bosch, el coordinador del projecte que vincula la mirada de l’art contemporani al procés de desurbanització i restauració dels sistemes litorals de la Pletera. Precisament, l’Observatori del Paisatge de Catalunya manté una línia de treball i recerca que relaciona art i paisatge.

Etiquetes:


Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo