Notícies

18/12/2015

L’Observatori del Paisatge de Catalunya visita les obres de la Pletera

observatori_19Aquest matí hem rebut la visita d’una delegació de Observatori del Paisatge de Catalunya, encapçalada pel seu director, el prestigiós geògraf Joan Nogué. Hem tingut l’oportunitat d’explicar-los sobre el terreny com avancen els treballs de desurbanització de la Pletera i reflexionar conjuntament sobre un munt d’aspectes relacionats amb el projecte, tant d’execució com d’impacte territorial i social.

Hem parlat de les possibilitats que tindrà l`espai un cop restaurat, dels canvis d’usos, de la nova relació que hi haurà entre l’home i la natura, de la transformació estètica del paisatge i del projecte d’art contemporani que hem incorporat al projecte, entre moltes altres coses. Per part del Life Pletera, les explicacions tècniques han anat a càrrec del seu director científic, Xavier Quintana, director científic, i de la seva coordinadora executiva, Àgata Colomer.

Tot i que ja coneixien el projecte i l’espai, han volgut visitar la Pletera i veure sobre el terreny com s’estan executant els treballs. Per al Life Pletera és molt important poder comptar amb les complicitats d’un ens tan reconegut com l’Observatori del Paisatge i del seu director, Joan Nogué, un dels grans especialistes del país en estudis de paisatge i expert en pensament geogràfic.

observatori_21L’Observatori del Paisatge de Catalunya és un ens d’assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge. Un dels seus principals objectius és incrementar el coneixement que té la societat catalana dels seus paisatges i donar suport a l’aplicació a Catalunya del Conveni europeu del paisatge. En aquest sentit, l’Observatori és un espai de trobada entre la Generalitat de Catalunya, l’administració local, les universitats, els col·lectius professionals i el conjunt de la societat en tot allò referit a la gestió i conservació del paisatge.

 

observatori_20

observatori_18Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo