Notícies

16/11/2016

Presentació pública del projecte d’art contemporani vinculat al Life Pletera

Aquest dissabte 19 de novembre, a les 11.30 h, es presentarà públicament el projecte d’art contemporani “Lloc, memòria i salicòrnies”, que s’està desenvolupant de manera paral·lela al Life Pletera. Amb els treballs resultants d’aquesta col·laboració artística es vol aportar una visió complementària que enriqueixi la incidència del projecte de desurbanització i restauració de la maresma de la Pletera (2014-2018),  i que es puguin complementar alguns dels objectius relacionats amb l’apartat de difusió i sensibilització.

Forma 26 Pletera 2015-16 esteve Subirah

“Forma 26 Pletera 2015-16″ d’Esteve Subirah

Els artistes que participen en aquesta iniciativa són Jordi Morell (Salt, 1975), Joan Vinyes (Torroella de Montgrí, 1954), Esteve Subirah (Ullà, 1975), Isadora Wilson (Santiago de Chile, 1984) i Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975). S’ha buscat la complicitat d’artistes de diferents disciplines per tal que puguin aportar una visió heterogènia. Tots ells, no obstant això, tenen en comú el fet d’haver treballat o de donar molta rellevància en els seus treballs a conceptes com paisatge, lloc, límit, frontera, memòria o usos de l’espai. Els seus treballs es desenvoluparan durant el procés d’execució de les obres de desurbanització i restauració del projecte Life Pletera, i es materialitzaran en diferents suports, espais i intervencions.

Coordinació artística de prestigi

martipernEls artistes desenvoluparan les seves propostes sota la coordinació de Martí Peran, professor de Teoria de l’Art a la Universitat de Barcelona, crític d’art i curador d’exposicions, que s’ha incorporat recentment al projecte. Peran gaudeix d’un important reconeixement en el món de l’art i ha valorat molt positivament l’oportunitat de participar en un projecte com el Life Pletera que aposta decididament per relacionar art i amb una intervenció (desurbanització i renaturalització) en el territori, que implicarà una total transformació tant de l’espai físic, com dels seus usos. A banda de la seva activitat docent, Peran ha col·laborat a diferents catàlegs i llibres d’art contemporani, és coeditor de la revista Roulotte, col·labora a diaris i revistes especialitzades (Exit Express, Artforum International), ha conduït tallers de crítica i pràctiques a diferents universitats i centres. També ha impartit conferències a diferents museus i institucions d’arreu del món, i ha coordinat i promogut projectes de renom com Ciutats Ocasionals o Arquitectures sense lloc.

Segons argumenta Peran, el projecte d’art contemporani «Lloc, memòria i salicòrnies» contempla múltiples objectius: imbricar l’acció cultural en l’interior d’un projecte de caire científic, contribuir a rumiar la noció de paisatge de manera complexa, afavorir una aproximació a les memòries del lloc, problematitzar la pròpia idea de regeneració i contribuir a la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

Performance de la torroellenca Mar Serinyà

En aquests moments, tots els artistes han iniciat els seus projectes, i ja tenen ben clares les seves línies d’intervenció, que es presentaran públicament aquest dissabte, a les 11.30 h, a la Pletera. La presentació estarà acompanyada d’una performance de l’artista local Mar Serinyà, que intervindrà en directe en una de les casetes (la més propera a la urbanització d’habitatges) que té Fecsa-Endesa a l’espai desurbanitzat. Aquesta acció representa la primera fase d’un projecte de pràctiques artístiques contemporànies a l’espai públic (2016-2018), que es promou des de el col·lectiu Buit, de Torroella de Montgrí, i es desenvoluparà a la mateixa caseta.

mar-serinyaMar Serinyà és una artista multidisciplinar que es mou entre les arts plàstiques, la música i la performance. Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Apassionada pel procés creatiu, concretament pels moviments i ritmes vitals de la natura i del cos humà̀ quan entra en sintonia amb un espai determinat.

La seva pràctica artística es basa en traçar, ja sigui amb un element gràfic com pot ser el llapis, la veu o el cos. Cada vegada que traça, mai sap què passarà, ni quin resultat sorgirà; busca plasmar allò que sent en aquell instant precís, en el moment present que s’està realitzant l’acció. Aquesta incertesa i intriga és la que la mou a traçar.

Etiquetes:


Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo