Notícies

23/11/2018

Recta final per als treballs de la xarxa d’itineraris per visitar la recuperada maresma de la Pletera

Els treballs d’adequació de la xarxa d’itineraris de la Pletera es troben en la recta final. Es tracta de la darrera gran intervenció que es fa a l’espai, un cop ha estat desurbanitzat i regenerat ambientalment. La xarxa està configurada per un vial perfectament integrat a l’entorn, que permetrà visitar l’espai recuperat d’una manera ordenada i respectuosa.

LP_mirador_02 LP_mirador_01

LP_itineraris_01El traçat segueix, en part, l’antic camí que envoltava l’espai per la banda de maresma no urbanitzada. L’itinerari es podrà fer a peu o en bicicleta fins a la mota del Ter i tindrà un pas alternatiu per a cavalls. L’actuació inclou, a més, l’adequació de la caseta de serveis elèctrics més propera a la bassa del Fra Ramon, com a observatori. La cota de terreny que envolta aquest punt s’ha recuperat per facilitar-ne la seva inundació i l’accés al mirador es fa per una passera de fusta. Per reforçar la integració del mirador a l’entorn natural, la construcció s’ha recobert amb fustes. L’itinerari estarà adaptat per a persones amb discapacitats físiques.

LP_itineraris_02Les obres s’emmarquen en el projecte Life Pletera, que finalitzarà a 31 de desembre, després de quatre anys i mig d’intens treball per recuperar la funcionalitat dels sistemes litorals de la Pletera. Aquesta espai va ser objecte, a finals dels 80, d’un procés d’urbanització que es va abandonar a mitjan anys 90. El Life Pletera ha permès desurbanitzar les antigues estructures, crear un nou sistema de llacunes i recuperar el cordó dunar i la banda de maresma. Un dels objectius del Life Pletera era el de fer compatible la conservació  de la zona restaurada amb l’ús públic i la ordenació de les visites i accessos, per això s’ha dissenyat una xarxa d’itineraris amb la corresponent senyalització i infraestructures (observatori, tanques de limitació d’accés, apantallaments visuals, rampes d’accés adaptades, etc.) per a l’observació del paisatge i  la fauna i flora.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo