Notícies

14/09/2016

Vídeo dels dos primers anys del Life Pletera

El 22 de juliol vam arribar a l’equador del projecte Life Pletera (2014-2018). Hem editat un vídeo, que ens fa molta il·lusió compartir amb tots vosaltres, en què es mostra la important transformació de l’àmbit d’actuació. Dos anys després d’haver iniciat els treballs, fem un balanç molt positiu, tant pel volum de la feina feta, com per la forma com s’han anat desenvolupant i pels resultats obtinguts.

En aquests moments, pràcticament el 80 % de les actuacions de desurbanització i restauració ambiental programades ja estan fetes, de manera que la franja litoral que ocupava el passeig marítim ha estat substituïda per una banda de llacunes, formada per sis basses, que tenen un règim d’inundabilitat variable. També s’han generat espais que seran ocupats per la vegetació pròpia d’aquests ecosistemes i s’està treballant en la restauració de les dunes litorals. Ben aviat reprendrem els treballs després de l’aturada estival. Encara tenim per davant dos anys molt intensos.

Estem segurs que aquest reportatge us ajudarà a entendre la veritable dimensió i naturalesa d’un projecte totalment innovador en l’àmbit de la restauració ambiental, que pràcticament no té referents similars arreu d’Europa. Es tracta d’una iniciativa que podem fer realitat gràcies al treball interdisciplinar amb Ajuntament de Torroella de Montgrí Diputació de Girona Universitat de Girona Parc Natural del Montgrí i les Illes MedesFUNDACION BIODIVERSIDAD i l’empresa pública Tragsa.

El vídeo ha estat realitzat per l’empresa Ingloba Group, responsable del seguiment audiovisual del projecte Life Pletera.Segueix Life Pletera:
Amb el suport de:
LogoLife_Natura20001
AjuntamentTorroella1
ParcNaturalMontgri1
CatedraEcoLitorals1
GrupoTragsa1
Generalitat1
logoUdG
DiputacioGirona1
FundacionBiodiversidadLogo